Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Життя примусило – виробники високих технологій виготовляють дзвоники від ведмедів

Важливо

Японська компанія Daiki Seiko Co. раніше виготовляли високоточні деталі для літаків і форми для них. Але через напади ведмедів по всій країні довелося опанувати ще одну галузь. Тепер компанія виготовляє дзвоники, які мають відлякати тварин. Попит на них великий.

Про це розповідає The Japan News.

Виробник форм і матриць у Комакі, префектура Айті виготовляє дзвоники із серпня цього року. Розпродали уже 200 дзвоників, які мають відлякати ведмедя. Тож сторонній проєкт приносит свій дохід. Один такий дзвоник коштує 9 350 єн – близько 2260 грн.

Компанія вирішила відкрити нове виробництво після масових повідомлень про напади ведмедів на людей по усій країні. Тож вирішили звернутися до традиційних технологій.

Дзвоник із алюмінія має висоту 6 см, діаметр 4 см і важить лише 35 грам. Японці вважають, що його тонке дзеленчання ведмеді чують здалеку, і тому не підходять до людей.

Daiki Seiko Co. планують виготовити ще 100 таких дзвоників. Їх можна буде купити до 30 грудня.

Як розповідало BitukMedia, у США у штаті Північна Каліфорнія мама-ведмедиця та двоє ведмежат набилися у мінівен та замкнулися там. Поліції довелося використовувати мотузку, аби звільнити розбишак.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі