Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Забута в гаражі: модель корабля зі зйомок перших “Зоряних війн” продали за 3 млн доларів

Важливо

Модель зорельоту X-Wing, яку використали на зйомках фільму “Зоряні війни: Нова надія”, продали з аукціону за 3,1 млн доларів. Це найдорожчий реквізит, створений для франшизи, який виставляли на торги.

Про це повідомляє Heritage Auction.

Модель довгий час вважалася зниклою – після закінчення зйомок у 1976-му її не змогли знайти на складах. І тільки минулого року з’ясувалось, що вона весь цей час зберігалася в гаражі спеціаліста зі спецефектів Грега Джейна. Чоловік помер у травні 2022 року. X-Wing виявили його друзі, коли допомагали рідним розбирати речі в будинку.

Достеменно невідомо, як мініатюра опинилась у колекції Джейна. В аукціонному домі вважають, що він міг забрати модель на зйомках фільму “Близькі контакти третього ступеня” Стівена Спілберга, де він працював у команді зі спецефектів. Знімальний процес проходив паралельно з “Новою надією”.

Модель зібрали спеціалісти студії Industrial Light and Magic, яка працювала над спецефектами для “Зоряних війн”. Її розробили спеціально для зйомок великих планів, тому винищувач X-Wing дуже деталізований, а всередині нього встановлено підсвітку.

Фото – Heritage Auction

Попередньо мініатюрний зорельот, якому вже близько пів століття, планували продати на аукціоні за щонайменше 400 тис. доларів. X-Wing аукціоністи подавали як “вершину артефактів “Зоряних війн”, які коли-небудь потрапляли на ринок”.

Цікаво, що це не єдиний лот з колекції Грега Джейна. Також на продаж виставили костюм штурмовика зі зйомок “Нової надії”.

Протягом свого життя Джейн зібрав вражаючу колекцію пам’ятних речей, які він безладно зберігав у кількох гаражах і складах.

Як розповідало раніше BitukMedia, 52-річний американець Джон Райс пробіг одну милю (1,6 км) Долиною Смерті у костюмі Дарта Вейдера із “Зоряних Війн”. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі