Четвер, 9 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Справжній ситх – “Дарт Вейдер” 26 років поспіль влаштовує забіг у спеку

Важливо

52-річний американець Джон Райс пробіг одну милю (1,6 км) Долиною Смерті у костюмі Дарта Вейдера із “Зоряних Війн”. В цей час температура повітря сягала понад 53 градуси за Цельсієм. Райс започаткував свою традицію екстремальних забігів ще у 1997 році і регулярно її дотримується.

Про це повідомляє New York Post.

Райс пригадує, що в 1997-му вони з другом їхали в авто через Долину Смерті. Раптом чоловікові захотілося вистрибнути із машини і почати пробіжку. Він подолав 6,5 км під сонцем і йому стало зле, почалися галюцинації.

Але наступного року Райс вирішив повторити свій забіг. І так уже щороку він повертається у Долину Смерті. Хоча став пробігати меншу дистанцію.

У 2010-му він згадав, що у Долині Смерті знімалися деякі епізоди із космічної опери “Зоряні Війни”, і вирішив віддати нашу кінолегенді. З того часу він для забігу одягається у костюми різних персонажів.

“Я не згоден, щоб хтось іще це робив. Я навіть не зовсім згоден на те, щоб я це робив”, – каже Райс.

Він цілий рік тренується до кожного забігу. В програму підготовки входять фізичні вправи у сауні.

“Бігти воно, може, і весело і дурнувато, але упасти і померти посеред пустелі – ні”, – каже чоловік. Тож він обирає маршрути, де багато авто – щоб якщо раптом схопить тепловий удар, то були люди, які допоможуть.

Дружина Джона, Лорен, підтримує свого чоловіка в його затії і чекає наприкінці дистанції у прохолодній машині із кондиціонером і холодним рушником.

Вона жартує, що регулярно оновлює його заповіт. На той випадок, як він вчинить ще якусь дурість.

Як повідомляло BitukMedia, 39-річний львівянин Володимир Ханас пробіг 45 км спиною вперед вулицями Львова за 5 год. При цьому чоловік своїм маршрутом намалював карту України та тризуб. Таким чином разом із однодумцями збирав 1 млн грн для ЗСУ.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі