Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Продам дорого: пам’ятні речі з голівудських кінохітів підуть з молотка

Важливо

Парадну сукню принцеси Леї з четвертого епізоду “Зоряних воєн” виставили на аукціон Propstore в Лос-Анджелесі. Торги стартують з 1 млн доларів. Є на цьому аукціоні й багато інших пам’ятних речей з різних кінохітів.

Про це розповідає Forbes.

Аукціон проходитиме з 28 до 30 червня в Автомобільному музеї Петерсена в Лос-Анджелесі. Стартова ціна білої сукні принцеси Леї – 1 млн. доларів. У Propstore припускають, що воно піде з молотка за щонайменше 2 млн доларів.

Четвертий епізод “Зоряних війн” вийшов 1977 року. Роль принцеси Леї зіграла американська актриса Кері Фішер. У фінальній сцені фільму вона з’явилася у довгій білій сукні зі срібним паском.

Церемоніальна сукня Леї, яку колись вважали втраченою, є одним з понад 1400 предметів з понад 500 фільмів та телевізійних шоу, які підуть з молотка. В Propstore очікують, що загальна сума ставок перевищить 12 млн доларів.

Бетцикл з “Темного лицаря”. Фото – Propstore

Інший лот – бетцикл Бермена Крістіана Бейла з “Темного лицаря” та “Темний лицар повертається” – має схожу ціну та, як припускають, знайде новий гараж за 1-2 млн доларів. Інші відомі предмети Бетмена включають костюма Майкла Кітона з фільму “Бетмен” Тіма Бертона. За нього очікують виручити $40 тис – $80 тис.

Клоун з “Полтергейста” (1982). Фото – Propstore

Пощастить також одному щасливому шанувальнику класичного фільму жахів 1982 року “Полтергейст”, якщо, звісно, в нього є від 200 тис. до 400 тис. доларів США. За такі гроші можна буде придбати ляльку “зловісного клоуна“, яка затягнула маленького Роббі під ліжко. Інші непересічні та затребувані предмети цього жанру – голова павука з фільму режисера Джона Карпентера “Щось” (The Thing). Його орієнтовна ціна від 100 тис. до 200 тис. доларів США. Хокейна маска Джейсона Вурхіза з фільму “П’ятниця, 13-е, частина VII: Нова кров” продається за оцінками від 60 тис. до 120 тис. доларів.

Як завжди, аби задовольнити фанатів з не дуже глибокими кишенями, триденний аукціон пропонує широкий асортимент товарів за більш доступними цінами. Серед них костюми Бредлі Купера з Silver Linings Playbook (“Збірка промінців надії”) і Джастіна Тімберлейка з The Love Guru (“Секс гуру”), обидва з орієнтовною ціною від 800 до 1600 доларів. Або армійська форма Джона Траволти з трилера 1999 року “Дочка генерала”, який потрапить до чиєїсь колекції приблизно за 1200 до 2400 доларів США.

А от ще деякі лоти цього аукціону.

Раніше BitukMedia розповідало про 1500 особистих речей Фредді Мерк’юрі, які виставить на аукціон Sotheby’s подруга музиканта Мері Остін.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі