Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Одержимість молодістю: мільярдер перелив собі кров 17-річного сина (ВІДЕО)

Важливо

45-річний IT-мільярдер Брайан Джонсон вирішив перелити собі компоненти крові 17-річного сина. Чоловік переконаний, що процедура матиме ефект омолодження. Джонсон щорічно витрачає мільйони доларів на різні медобстеження.

Про це розповідає Bloomberg.

Переливання здійснили 3 квітня у приватній клініці неподалік Далласа. У 17-річного Талмейджа взяли один літр крові, перетворили її на плазму, а потім перелили бізнесмену. 

В свою чергу кров Брайана, яку відкачали перед процедурою, також перетворили на плазму і ввели його 70-річному батькові Річарду.

Фото – Bryan Johnson / Фотограф – Magdalena Wosinska

Мільярдер вже не вперше вдається до плазмаферезу. До цього він кілька разів вводив плазму анонімного донора. Джонсон ретельно обирав кандидата на цю роль. Це мав бути молодик з ідеальним індексом маси тіла, який сповідує здоровий спосіб життя і не має будь-яких захворювань.

Три покоління Джонсонів. Фото – Instagram/bryanjohnson_

Загалом Брайан Джонсон щорічно витрачає мільйони доларів на медиків, дотримується спеціального режиму харчування, сну та фізичних навантажень і публікує результати своїх експериментів над організмом. Так бізнесмен сподівається, що інші люди зможуть оцінити його роботу та теж мати з неї користь.

Відомо, що переливання крові широко використовується для запобіганню хвороб Паркінсона та Альцгеймера, а от вплив на омолодження організму досліджено поки що недостатньо.

У минулом дослідження з цього питання проводили на мишах, хоча експерти кажуть, що результати є непереконливими, і припускають, що експериментувати з людьми досить безрозсудно. Чарльз Бреннер, біохімік з Національного медичного центру у Лос-Анджелесі, сказав: “Ми недостатньо дізналися, аби припустити, що це життєздатне лікування людини для чогось. Для мене це грубо, бездоказово і відносно небезпечно”.

Але команду Браяна це не зупиняє. Вони вірять, що це може допомогти йому досягти своєї мети — повернути свій біологічний вік назад. І мільярдер запевняє, що вони вирішили зробити це не через забаганку. “Спочатку ми виходимо з доказів, – каже він. — Ми нічого не робимо, ґрунтуючись на почуттях”.

Щодо грошей Брайан Джонсон може собі це дозволити, тому що його статки оцінюються у півмільярда. Зараз чоловіку 45 років і лікарі кажуть, що у нього серце 37-річного, шкіра 28-річного, а обсяг легень та тонус м’язів як у 18-річного.

“Я грайливо кажу, що намагаюся стати схожим на 18-річного. Моєму синові 17, тому я завжди дражню його і кажу: “Коли я стану молодшим, я хочу бути таким, як ти”, – каже Джонсон. Він також пообіцяв опублікувати результати свого переливання крові найближчими місяцями.

Як розповідало раніше BitukMedia, 80-річна Джозефіна Міхалюк з канадської провінції Альберта стала світовою рекордсменкою серед донорів крові. За все життя вона здала близько 96 літрів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі