Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Не планували налякати – чоловіку надійшов штраф у розмірі $1,4 млн

Важливо

Водій із американського штату Джорджія Коннор Като отримав квитанцію за перевищення швидкості із сумою штрафу у 1 400 000 доларів. Чиновники пояснили: це просто випадкове число, згенероване електронною системою, яке вони вставили замість реальної суми. Насправді ж штраф виявився значно меншим.

Про це повідомляє АР.

Като свою провину визнає, розповідає, щоу вересні у місті Саванна він їхав на швидкості 145 км/год у зоні, де дозволено лише 89 км/год. Але сума штрафу його приголомшила.

Порушник каже, що зателефонував навіть до суду, аби переконатися, чи це не помилка. Там відповіли, що він має виплатити вказану суму, або доведеться прийти на засідання, яке відбудеться у грудні.

Чиновники пояснюють – насправді все дещо інакше. Сума штрафу за перевищення швидкості не може бути більшою за $1 тис. Її визначає суддя під час судового засідання. А суми, котрі можна побачити у штрафах – це просто випадково згенеровані числа, які розставляє електронна система, яка й оформлює повідомлення про штраф.

“Ми не хотіли використовувати випадкові числа як спосіб налякати когось. Навіть якщо він почув щось інше від когось із наши”, – каже прессекретар міськради Саванни Джошуа Пікок.

Він пообіцяв, що у суді попрацюють над системою генерування чисел, аби не потрапляти у такі курйози.

Як розповідало BitukMedia, y Словаччині у селі Штеруси поліцейська камера на дорозі зняла авто, яке перевищило швидкість. За кермом сидів пес. За що саме оштрафували власника авто – невідомо.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі