П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Підліток встановив світовий рекорд зі збирання кубика Рубіка наосліп (ВІДЕО)

Важливо

Підліток з Австралії встановив світовий рекорд зі збирання кубика Рубіка розміром 3x3x3 наосліп. 14-річний Чарлі Еггінс зібрав головоломку за 12,10 секунди.

Про це повідомляється на сайті Книги рекордів Гіннеса.

У другому турі чемпіонату Австралії, який відбувся наприкінці вересня, Еггінс зібрав кубик за рекордні 12,10 секунди. В результаті підліток виграв турнір з середнім часом складання головоломки – 17,47 секунди.

Попередній рекорд – 12,78 секунди – встановив 18-річний Томмі Черрі з США у січні 2023 року. Американець утримував першість з 2021 року, зібравши тоді кубик за 15,27 секунди. Потім Черрі побив свій світовий рекорд п’ять разів.

Що стосується Чарлі Еггінса з Брісбена, він почав займатися спідкубінгом чотири роки тому. З 2020 року хлопчик робить це наосліп. За його словами, він витратив сотні годин на відточування майстерності та виконав близько 25 тис. тренувальних завдань. “Я не очікував і був просто щасливим, що мені вдалося встановити світовий рекорд. Я досі не можу в це повірити!” – заявив Еггінс.

Як розповідало раніше BitukMedia, 9-річний вундеркінд Йіхенг Ван з Китаю побив рекорд за середнім часом складання куба-головоломки 3x3x3 (кубик Рубіка). Він зібрав його за 4,6 секунди.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі