П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Музей Ван Гога вписав покемонів у картини великого художника

Важливо

До свого 50-річчя музей Ван Гога в Амстердамі об’єднався з японською компанією Pokémon. З 28 вересня до 7 січня у музеї демонструватимуть картини з “кишеньковими монстрами” в стилі нідерландського художника.

Про це повідомляє CNN.

Pokémon об’єднується з Музеєм Вінсента Ван Гога в Амстердамі, аби познайомити молодь з творчістю одного з найвідоміших художників Нідерландів.

Згідно з прес-релізом, з четверга в рамках святкування свого 50-річчя Музей Ван Гога презентує низку виставок на тему покемонів.

Виставка розповідає про звʼязок між Ван Гогом і японською культурою, яка відчутно вплинула на мистецтво і світогляд художника.

“Завдяки цій співпраці ми справді сподіваємося побачити, як діти відкривають для себе світ мистецтва та занурюються в нього через неймовірні роботи Ван Гога та через Покемонів”, — сказав директор відділу ліцензування The Pokémon Company International Матьє Галанте.

Виставка знаходиться на першому поверсі будівлі Рітвельда, де знакові роботи Музею Ван Гога надихнули художників The Pokémon Company на створення шести картин. Можна побачити Пікачу, переосмисленого в стилі картини “Автопортрет у сірому фетровому капелюсі” (1887), покемонів Санфлору, захованих у варіанті знаменитих “Соняшників” Ван Гога (1889), а також Снорлакса та Манклакса, які відпочивають у роботі “Спальня в Арлі” (1888).

Фото – Van Gogh Museum

Одна з пропонованих активностей навчає відвідувачів, як малювати Пікачу, жовтого персонажа, який є одним з найбільш впізнаваних облич бренду Pokémon. А інша – розкриває зв’язок між Ван Гогом та японським мистецтвом і культурою, які мали “глибокий вплив” на його творчість та світогляд, повідомляють у музеї.

Виставка триватиме до 7 січня, щоб її побачити, потрібен звичайний квиток до Музею Ван Гога.

Фото – Van Gogh Museum

Це вже не перша подібна акція для Pokemon Company. У 2023 році в Музеї Cup Noodle (Йокогама, Японія) показали надруковану на 3D-принтері модель упаковки від локшини із зображенням Пікачу.

Також незвичайні колаборації проводив і Музей Ван Гога. У 2018 році музей у співпраці з брендом взуття Vans випустив лінійку кедів, на яких було зображено картини художника.

Pokémon “народився” як персонаж гри для портативної консолі Game boy від Nintendo в Японії в 1996 році. Гравці повинні були перетинати вигаданий світ, захоплюючи, тренуючи та борючись із істотами, які його населяли, – місія, викладена у відомому гаслі гри “Потрібно спіймати їх усіх”. Але лише за кілька років Pokémon став глобальним феноменом.

Через чверть століття чимало покемонів першого покоління стали такими ж впізнаваними для міленіалів, як і для їхніх дітей. Частково це сталося завдяки відродженню персонажів після 2016 року – завдяки мобільній грі Pokémon Go і художньому фільму “Детектив Пікачу”.

Як розповідало раніше BitukMedia, на японському каналі Tokyo TV 24 березня показали останню серію мультсеріалу “Покемони”. Він був в ефірі понад 25 років.

Жінка з графства Хартфордшир, Велика Британія, зібралася продати найбільшу у світі колекцію предметів з покемонами. Понад 20 тисяч речей виставлять на аукціон єдиним лотом. Аукціоністи говорять про “фантастичну інвестиційну можливість”.

А у Сінгапурі вчені виявили новий вид тарганів та назвали його на честь покемона Феромоси.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі