Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Якщо ви раптом ще не прокинулися – ентузіасти відновили звук ацтецького “свистка смерті”(ВІДЕО)

Важливо

Ентузіасти із інтернет-спільноти The Action Lab надрукували на 3D-принтері репліку древнього різновиду ацтецького казу, відомий як “свисток смерті”. Звук, який видає музичний інструмент, нагадує гучний розпачливий жіночий крик.

Про це пише New Yourk Post.

“Свисток смерті”, оздоблений різьбленням у вигляді людського черепа знайшли у місті Мехіко у 1999-му. Його тримав в руках обезголовлений скелет у храмі, присвяченому богу вітра Еєкатлю.

Науковці спочатку думали, що це іграшка, і додумалися подути у свисток аж через 15 років.

Особливістю такого казу є те, що струмінь повітря після вдування розділяється надвоє, утворюючи хвилі, які коливаються. Вони б’ються об стінки великої камери, а потім виходять назовні.

Призначення “свистка смерті” невідоме. Одні припускають, що з його допомогою могли лякати ворогів у бою. Інші кажуть, що так відлякували злих духів від душі, яка вирушала у подорож загробним світом.

Як повідомляло BitukMedia, вісім невідомих раніше приміщень виявила спільна єгипетсько-німецька археологічна місія у піраміді фараона V династії Сахура в Єгипті. Припускають, що кімнати використовувалися як комори. Археологи розкопали їх під час розчищення, реставрації та консервації гробниці.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі