П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

82-річний німець витратив усі заощадження на реаніамобіль для ЗСУ – пригнав його в Україну самостійно (ВІДЕО)

Важливо

82-річний німець Райнгард Кляйне купив реанімобіль, зібрав необхідне устаткування для нього та самотужки пригнав в Україну. На це лікар на пенсії витратив усі свої заощадження – 25  тис. євро.

Про це повідомляє ТСН.

“Я знаю, що Україні зараз дуже потрібна підтримка. Тож, цих грошей мені не шкода, хоч і витратив геть усе, що мав”, – каже Кляйне.

Машину пригна із Берліна. Каже, їхав майже добу.

“До Польщі переганяти авто мені допомагав українець. За кермом ми їхали по черзі. Далі – приєдналися ще двоє чоловіків. З ними також була дівчина з Білорусі, яка нині живе у Німеччині. Завдяки знайомим я і дістався України”, – розповідає Кляйне.

Кляйне пригадує, що приїжджав в Україну після вибуху ЧАЕС, допомагав дітям, постраждалим від вибуху. Після початку окупації Криму у 2014-му, прихистив українських біженок.

Як повідомляло BitukMedia, поетеса та військовослужбовиця Мальва Кржанівська разом із однодумицями організувала жіночий волонтерський проєкт із виготовлення футболок із принтами Military Women. На них зобразили жінок із лавів ЗСУ, волонтерок та медикинь, які допомагають військовим. Кошти від продажу передадуть на потреби оборонців України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі