П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українці вчетверте здобули звання найсильнішої нації світу

Важливо

Українська команда з богатирського багатоборства вчетверте здобула перемогу на чемпіонаті із богатирського багатоборства  U105 у німецькому місті Фульда. Капітаном найсільнішої команди планети у середній вазі 105 кг є мешканець нині окупованого Мелітополя на Запоріжчині Валерій Газаєв.

Про це повідомляє Суспільне.

До складу збірної, окрім Газаєва, увійшли спортсмени із різних регіонів – Олександр Дубовий (Кремінна, Луганська область), Володимир Рекша (Львів), Євген Настенко (Київ), військовослужбовець Збройних сил України Віталій Герасимов (Дніпро).

Цього року спортсмени змагалися у п’яти дисциплінах. Україна перемогла у чотирьох із них, здобувши загалом 19 балів. Окрім України, у змаганнях брали участь команди Німеччини, США, Англії, Франції, Австрії, Данії, Чехії.

Минулого року українська команда теж виступала на цьому чемпіонаті, але не взяла жодних медалей, оскільки не проводила підготовку через війну. Тепер же богатирі призвичаїлися жити і тренуватися в умовах війни.

“Ми всі живемо в Україні, продовжуємо працювати. Всі волонтерять. Віталій Герасимов чинний військовослужбовець, уже майже 20 років знаходиться на службі. У вільний час всі ми продовжуємо тренуватися та виступати на міжнародних змаганнях найвищого рівня. І здобувати перемоги на славу нашій Україні та Збройним силам”, – сказав Газаєв.

Як повідомляло BitukMedia, цьогорічний чемпіон Європи з картингу CIK-FIA 14-річний Олександр Бондарев приєднався до пілотної академії “Формули-1” Williams Racing Driver Academy. Таким чином юнак став першим українцем, хто навчається там.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі