Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Секретні тунелі “Таємної армії Черчилля” під Лондоном відкриють для публіки

Важливо

Колишню базу шпигунської організації – “Таємної армії Черчилля” – відкриють для публіки. Це підземні тунелі під британським Лондоном, у яких тепер планують створити найглибший бар.

Про це повідомляють CNN і Bloomberg.

Знамениті тунелі під Лондоном знаходиться під центром міста на 40 м глибше за станцію метро Chancery Lane, відкриту у 1900-му.

Тунелі спорудили у 1940-х, їх мали використовувати як бомбосховища для цивільних, але цього не сталося. Натомість там зберігали 400 тонн секретних документів. Тунелі використовувало Міжвідомче дослідницьке бюро, а пізніше – Управління спеціальних операцій. Там базувалася “Таємна армія Черчилля”, яка діяла у всій Європі.

Після Другої світової тунелі розширили та віддали телефонній станції Kingsway. Саме тут проходив телефонний кабель, який з’єднував москву та Вашингтон під час холодної війни.

Британська телефонна компанія, яка володіє тунелями, 15 років виставила їх на продаж – споруду визнали застарілою.

Тепер їх викупив австралієць Ангус Мюррей, екскерівник компанії з управління активами Macquarie Group Ltd.  Він планує перетворити їх на туристичне місце, на широких екранах вздовж стін показувати фільми про Джеймса Бонда.  Він планує укласти угоди з виробником фільмів про Гаррі Поттера Warner Bros. Discovery, а також із компанією Amazon.com Inc., яка зараз володіє правами на фільми про “агента 007”.

Попри реконструкцію, Мюррей хоче зберегти в тунелях найглибший бар Великої Британії, який часто відвідували співробітники.

План реконструкції оцінюють у  $269 млн, а відкриття планують не раніше 2027 року.

Як розповідало BitukMedia, y британському Ліверпулі покажуть предмети із нацистської субмарини U534. Вважається, що на ній топ-чиновники Третього Рейху намагалися втекти закордон у 1945 році. Однак вона затонула за дивних обставин.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі