Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

14-річний чемпіон став першим українцем, який приєднався до академії “Формули-1”

Важливо

Цьогорічний чемпіон Європи з картингу CIK-FIA 14-річний Олександр Бондарев приєднався до пілотної академії “Формули-1” Williams Racing Driver Academy. Таким чином юнак став першим українцем, хто навчається там.

Про це повідомляє офіційний сайт Williams.

Сашко уже відвідав тренувальну базу академії у британському місті Гров.

“Я дуже радий приєднатися до Академії гонщиків Williams. З п’яти років, коли я почав займатися картингом, я мріяв про Formula 1. У мені, звичайно, попереду ще довгий шлях, але це величезний крок уперед. Я завжди знав, що участь у програмі для молодих пілотів Formula 1 має вирішальне значення, і я наполегливо працюватиму, щоб виправдати довіру та віру”, – сказав юнак.

Сашко каже, що захоплення перегонами почалося із мультфільму “Тачки”. У 7 років він став наймолодшим Чемпіоном України з картингу, у 8 років – здобув перемогу у Кубку Центральної та Східної Європи CEE Rotax Max Challenge. 

Про Олександра в Академії кажуть, що він “дуже цінний молодий талант” і “продемонстрував великий потенціал”.

Раніше BitukMedia повідомляло, що український 14-річний гонщик Олександр Бондарев посів перше місце у міжнародному офіційному рейтингу спортсменів з картингу – FIA International Karting Ranking (IKR). Попри нещодавню аварію, він займає першість у всіх 12 категоріях.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі