Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

70 тис. порцій на тиждень – в Україні створили унікальний автономний потяг-кухню

Важливо

Укрзалізниця створила перший у світі автономний поїзд-кухню – Food Train. Цьому сприяв досвід минулої зими, коли вокзали стали центрами обігріву та харчування для всіх українців у прифронтових регіонах. Поїзд-кухня здатен працювати до 7 днів автономно, видаючи до 10 тис. порцій їжі щодня.

Про це Укрзалізниця написала у Telegram.

Унікальний проєкт запустили разом із фондом Говарда Баффета. Потяг уже пройшов тестову перевірку. Найближчим часом спільна команда Укрзалізниці та фонду заступить на постійне чергування в найскладніших прифронтових районах.

Сам Говард Баффет багато подорожув прифронтовими районами, тож знає про їхні потреби і проблеми.

Поїзд складається із 6 вагонів та локомотива. До рухомого складу входять генераторний вагон із потужністю близько 400 кВт та власна заправна станція для автономної роботи; вагон-холодильник з морозильною камерою для зберігання продуктів.

Також є окремо два цехи в різних вагонах: вагон з холодною кухнею для попередньої обробки продуктів та вагон з гарячою кухнею для приготування фінальних страв. Для персоналу поїзда є окремий вагон із душем і пральною машиною, а також у складі є багажний вагон на 27 тисяч літрів води з фільтраційною та насосною станціями.

Обладнання поїзда дозволяє готувати повноцінні страви: супи, каші, салати, мʼясо та інше. Страви можна транспортувати до споживачів у термобоксах.

Як розповідало BitukMedia, піцайоло з Тернопільщини Віталій Колошиць встановив свою піч на дровах на колеса та збирається вирушити на передову. Так він започаткував проєкт Military Chef.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі