Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Улюбленці королеви: пройшов парад коргі на згадку про Єлизавету II (ВІДЕО)

Важливо

У Лондоні поблизу Букінгемського палацу відбувся парад коргі на згадку про королеву Єлизавету II. Організатори планують зробити захід щорічним.

Про це повідомляє Associated Press.

Зміна варти в Букінгемському палаці може привабити туристів звідусіль, але минулої неділі відвідувачів пам’ятки чекало інше видовище: парад коргі, одягнених у корони, діадеми та королівські вбрання.

Понад два десятки людей нарядили своїх вихованців у королівські костюми в першу річницю смерті Єлизавели ІІ. Собачники планують зробити захід в день смерті королеви щорічним. “Я не бачу кращого способу зберігати пам’ять про неї, як через її коргі, через породу, яку вона любила і плекала протягом усього свого життя”, – заявила організатор параду Агата Кререр-Гілберт.

Фото – Getty Images

Коргі були постійними супутниками покійної королеви з дитинства. В різні часи в резиденції монарха жили понад 30 коргі. Покоління собак походять від Сьюзен, коргі, яку подарував Єлизаветі на 18-річчя її батько Георг VI.

Нагадаємо, Єлизавета ІІ померла 8 вересня 2022 року у віці 96 років. Вона залишалася на троні 70 років – це рекорд серед монархів Великої Британії. Літак із тілом королеви, який летів із родового шотландського замку до Лондона, став найбільш відстежуваним в історії.

Як розповідало раніше BitukMedia, британський виробник предметів розкоші East India Company створив золоту монету, аби вшанувати покійну королеву Єлизавету ІІ. Виріб має діаметр баскетбольного м’яча, його оздоблюють 6 426 діамантів. Монета коштує $23 млн і, ймовірно, є найдорожчою у світі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі