П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

І жодних сусідів за стіною – жінка оселилася на човні

Важливо

28-річна Шенон Лейн відмовилася від життя в орендованій кімнаті у британському Лондоні та придбала канальний човен типу “нероубот”. Каже, це не дуже зручно, але ідеально підходить для тих, хто є “птахом вільного польоту”.

Історію жінки розповідає New York Post.

Шенон раніше знімала кімнату у квартирі у столиці Британії, через стінку жили інші квартиранти. Платила за неї $1,2 тис., але власниця раптово підняла ціну на близько  $90. Більше того, власники хотіли відібрати частину площі у Шенон, відгородити і створити крихітну комірчинку для ще одного мешканця.

Жінку це не влаштувало. Тож вона обміняла свою кімнату на невелике вузьке судно. Платить за нього  $400, включаючи комунальні послуги.

Шенон зізнається, що не планувала переїжджати на човен. Але коли гуляла набережною і побачила один такий на продаж, пропозиція її раптово заінтригувала.

“Нероубот” – судно невелике, має лише 2,3 м в ширину. Попри це, Шенон майже одразу вирішила купити човен. Тепер живе на ньому разом із мопсом Ґілбертом.

Аби привести судно до ладу, знадобилося трохи фарби, нові дверні ручки, свіжі меблі та сигналізація. Найдорожче – це фарба, якою фарбують дно човна, для того, щоб переконатися, чи не протікає вода. Це коштує близько $1,3 тис., але раз на рік. Ще на рік треба купити страховку за $125 і ліцензію за $ 1 тис. 

Шенон каже, що дуже багато молодих людей зараз живуть на човнах у лондонських каналах, як вона. Найбільша перевага – що ти можеш мандрувати куди заманеться. Шенон – фрілансер, тож для неї це зручно. Найбільший недолік – відсутність туалету. Він постійно переповнювався або забивався. Тож жінка призвичаїлися жити без, як кажуть моряки, гальюна.

Попри це вона закликає інших досліджувати нові можливості.

“У вас не буде тої ж розкоші, що на квартирі, але якщо ви вільна душа – це для вас”, – підсумовує Шенон.

Як розповідало BitukMedia, 53-річний американський художник Матт Буа побудував “фантaстичне містечко” із мотлоту у хащах біля міста Кетскілл, штат Нью-Йорк. Зробив він це вручну за допомогою друзів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі