Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Тіндер” по-японськи – чому батьки ходять на побачення замість своїх дітей

Важливо

Молоді японці та японки на стількі запрацювалися й занурилися у проблеми виживання у сучасному світі, що не хочуть ходити на побачення і заводити дітей. Їхні батьки б’ють на сполох, і тому проводять рандеву замість своїх нащадків.

Про те, як це відбувається, пише CNN.

Журналісти описують одну із таких зустрічей у приміщення Торгово-промислової палати міста Осака, де збираються батьки дорослих чоловіків та жінок, які надто перевантажені роботою і намаганням вижити у складній економічній ситуації. Тож вони не хочуть не лише заводити дітей, а просто не мають сил на стосунки.

Батьки саме таких людей збираються на спеціальні зустрічі. Це можуть бути як відносно молоді люди, так і уже пенсіонери. І вони розповідають одне одному про своїх дітей.

“Одна жінка, віком за 60, з гордістю розповідає про свого 34-річного сина, вчителя початкової школи. Чоловік років 80-ти з любов’ю розповідає про успішну кар’єру свого сина , 49 років, який працює контролером в енергетичній компанії”, – описують таку зустріч журналісти.

Батьки приносять на такі зустрічі анкети своїх дітей і анкети для кандидатів чи кандидаток, фотокартки – часто, зняті професійно. На тому заході, що відвідали журналісти, наймолодшому кандидату було 28 років, найстаршому – 51, в середньому – це люди 30-40 років. Історії про них різні – хтось віддається повністю роботі, хтось просто хоче “тусити” із колегами і не мати сімейних обов’язків.

І справа не в тому, що за роботою у шаленому темпі молоді японці не здатні самостійно прийти на “швидкі побачення”. Справа у поганих економічних перспективах, зростанні вартості життя, ну і так, у тому, що ділова культура Японії є дуже вимогливою.

Одним із найважливіших факторів, який заважає одруженню й народженню дітей, – це високі ціни за оренду житла.

«Ідея того, що батьки можуть допомогти своїм дітям одружитися таким чином, стає все більш поширеною. Раніше ходити на такі заходи було б соромно. Але часи змінилися», — каже директорка компанії Норіко Міягоші, яка організовує заходи зі сватання вже майже два десятиліття.

Зараз відвідування одного такого заходу коштує 14 тис. єн – $96.

За оцінками агентства Міягоші, 10% пар, які утворюються у такому батьківському “тіндері”, одружуються.

У 2021-му у Японії зареєстрували 501 116 шлюбів. Це найменший показник із 1945 року. Уряд обіцяє платити по $100 щомісяця за кожну дитину віком до двох років, але експерти говорять- народжуваність навряд чи зросте, якщо не зросте кількість шлюбів.

Як розповідало BitukMedia, у Японії проводять спеціальні заняття для людей, які розучилися висловлювати емоції за допомогою міміки через тривале носіння протиковідних медичних масок. Одна зустріч коштує $55.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі