П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Доводиться вчитися заново – через Covid-19 люди забули, як посміхатися

Важливо

У Японії проводять спеціальні заняття для людей, які розучилися висловлювати емоції за допомогою міміки через тривале носіння протиковідних медичних масок. Одна зустріч коштує $55.

Про це повідомляє New York Post.

Люди, коли носять маску, не дуже вдаються до міміки і не часто посміхаються. І ось коли уряд скасував вимоги щодо носіння масок через пандемію Covid-19 минулого місяця, багато японців зрозуміли, що вони забули, як висловлювати емоції за допомогою міміки.

Саме таким людям допомагають спеціальні експерти такі як Кейко Кавано. Свої заняття вона проводить індивідуально, там нагадує людям, як рухати м’язами, про які вони уже забули, і домогтися справжньої голівудської посмішки.

“Я мало користувалася м’язами обличчя під час Covid”, — поясняє Хімаварі Йошіда, 20-річна студентка Кавано. Каже, на заняття її відправили зі школи – аби відновила міміку і була більш конкурентною на ринку праці.

Кавано вчить учнів, як зробити “очі-півмісяці”, “круглі щічки” і посміхнутися так, щоб показати вісім верхніх зубів. Вона вчила цьому і до “ковіду”, але зараз попит на уроки, за її словами, зріс у чотири рази.

Одна із вправ – розтягувати рота пальцями перед дзеркалом – щоб звикнути до цього відчуття.

“Посмішка – це ознака того, що я не маю зброї і не становлю загрози для вас”, – каже Кавано. Її турбує, що скоро зросте потік туристів, і японцям доведеться знову спілкуватися із іноземцями, використовуючи міміку.

Дослідження у травні показало, що 55% японців досі носять маски, хочу уряд скасував масковий режим.

Як повідомляло BitukMedia, британські вчені дійшли висновку, що спілкуватися з домашніми котами і кицьками їхньою мовою зовсім не складно. Все вирішує посмішка. Але не варто посміхатися по-людськи, скалячи зуби, краще посміхніться, як кішка — примруживши очі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі