Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Доньки загиблого військового роблять ароматні свічки для допомоги армії

Важливо

9-річні Анна та Марія Литвиненки продають через соцмережі свої ароматні свічки, а гроші передають захисникам України. Дівчата взялися до справи, коли їх батько Сергій загинув у боях на Харківщині.

Про дівчат розповідає ШоТам.

До повномасштабного російського вторгнення родина Литвиненків мешкала в місті Пологи на Запоріжчині. Батько на фронт пішов у 2016-му, йому тоді виповнилося 19 років. В зоні ООС був добровольцем у складі 53 механізованої бригади.

Після початку повномасштабного вторгнення родина переїхала на Прикарпаття. Сергій пішов на фронт і загинув 14 квітня минулого року.

Через рік після трагедії родина почала активно волонтерити для армії. Мати дівчат Аліна створила “Фонд Сергія Литвиненка” та почала збирати допомогу для 53 бригади.

Коли дівчата захотіли долучитися до справи, Аліна начила їх виготовляти ароматні свічки. Дівчата виготовляють  гелеві свічки, а також з бджолиного або соєвого воску. Вироби мають аромат квітів, цитрусів або меду. За перший місяць вони зробили 42 свічки. Усі зароблені гроші сестри віддають до маминого фонду задля закупівлі амуніції та запчастин для військових авто.

Як повідомляло BitukMedia, шестикласник із Луцька Денис Лозяк виготовив та продав патріотичних аксесуарів на 34 тис. грн. Частину коштів передав волонтерам, а частину – військовим для купівлі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі