Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Школяр продав патріотичних браслетів на 34 тис. – кошти передав ЗСУ

Важливо

Шестикласник із Луцька Денис Лозяк виготовив та продав патріотичних аксесуарів на 34 тис. грн. Частину коштів передав волонтерам, а частину – військовим для купівлі дрона 14-ій окремій механізованій бригаді.

Про це повідомляє Суспільне.

Хлопець плете жовто-сині та червоно-чорні браслети. А потім пропонує їх на вулицях. Ціну за них не ставить – кожен дає, скільки може. Так одного вечора він продав 13 браслетів за 1,7 тис. грн.

Підходжу до людей і пропоную: “Доброго вечора, купіть, будь ласка, браслет”. Хто купляє, хто – ні. Я ходив в холодну погоду, в дощ, але мені було не холодно, бо я знаю, що Збройним силам потрібна підтримка”, – каже Денис.

Із вужчою смужкою хлопець плете браслети за півтори хвилини, з ширшою – за пів години. Гроші на стрічки дають батьки.

Денис сплів понад 4 тис. браслетів

Один рулон, наприклад, жовтої або синьої стрічки 36 метрів – 14 гривеньСтрічок купляю близько 10-15 штук на один колірОдного рулону мені вистачає 30, 35, 40 браслетів”, – зазначив хлопець

Мама хлопчинка Інна також долучається до плетіння. Загалом за час волонтерства Денис сплів понад 4 тис. браслетів.

Як повідомляло BitukMedia, український письменник Андрій Мероник відмовився від фіксованої ціни за свою книжку про війну “24.02”, а отримані кошти передає на ЗСУ. Тож загалом зібрав 762 тис. грн та передав їх благодійним фондам.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі