Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Воєнні щоденники купують по 10 тис. грн – у чому секрет

Важливо

Український письменник Андрій Мероник не встановив фіксовану ціну за свою книжку про війну “24.02”, а отримані кошти передає на ЗСУ. Тож загалом зібрав 762 тис. грн та передав їх благодійним фондам.

Про це повідомляє BitukMediа.

“24.02” – це щоденник війни, де основною є розповідь про компанію молодих людей, які опинилися посеред війни. Також книжка розповідає про підприємців, лікарів, блогерів та артистів. Серед відомих людей, які розповіли свою історію для книжки – Віктор Павлік, Павло Зібров, Гарік Корогодський та Roxolana.

Мероник вирішив збирати донати для ЗСУ, а свою книжку дарує кожному донатеру. Тож фіксованої ціни збірка не має. Рекордними стали донати у 10 і 20 тис. грн. Загалом письменник уже роздав донатерам три тиражі і зібрав за них 762 тис. грн. Запевняє, що 100% від цієї суми передав перевіреним надійним благодійним фондам.

Книжка “24.02” представляла Україну на Франкфуртському книжковому ярмарку у 2022 році. А Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти включило її у список претендентів на здобуття премії імені Олеся Гончара у 2023 році.

Як повідомляло BitukMedia, документальний фільм “Ми не згаснемо” Аліси Коваленко переміг на фестивалі кіно Центральної та Східної Європи goEast у німецькому місті Вісбаден. Стрічка розповідає про життя підлітків у прифтонтовій зоні сходу України. Фільм отримав нагороду “Найкращий документальний фільм”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі