Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Перестало дихати і посиніло – польський прикордонний врятував українське немовля

Важливо

Прикордонник застави у польському пункті пропуску Грубешов Матуеш Кондрат врятував українське немовля під час перетину кордону. Однорічний хлопчик перестав дихати та посинів, військовий надав йому першу медичну допомогу.

Про це повідомляє сайт польської прикордонної служби.

Під час проходження процедури контролю, жінка помітила, що її малюк не дихає і посинів. Вона схопила дитину на вибігла із автобуса. Мати підбігла до вікна контролю та повідомила про стан немовляти.

Кондрат, який це почув, відразу вийшов зі службового приміщення, поклав дитину на ліву руку животиком донизу. Потім кілька разів вдарив немовля кулаком у спину. Після реанімаційних заходів хлопчик прийшов до тями.

Інший офіцер приніс дефибрілятор для хлопчика. Також прикордонники викликали швидку. Медики прибули приблизно через 15 хвилин після виклику та забрали немовля із мамою до лікарні.

Як повідомляло BitukMedia, aмериканським хірургам вперше вдалося виправити ваду розвитку головного мозку плоду просто в утробі матері. У дитячій лікарні Бостона вони використали малоінвазивну процедуру, яка називається емболізацією. Після втручання дитина народилась без патологій.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі