Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пограємо в харчування: 6-річна дівчинка стала наймолодшим у світі розробником відеоігор

Важливо

Шестирічна дівчинка з Онтаріо (Канада) Сімар Хурана увійшла до Книги рекордів Гіннесса. Її офіційно визнали наймолодшою у світі розробницею відеоігор.

Про це повідомляє сайт Книги.

Сімар почала вивчати програмування менше року тому. Але знайти для неї вчителя було непросто. Школи програмування зупиняв вік потенційної студентки. Як відомо, розробка відеоігор вимагає просунутих навичок письма та читання: викладачі не вірили в те, що шестирічка у своєму віці може добре читати та писати. Але зрештою вчитель для Сімар знайшовся.

Після кількох місяців занять дівчинка вирішила взятися за створення власної відеоігри. А відвідавши одного дня сімейного лікаря, знайшлась і тема для проєкту – правильне харчування (ПХ).

Надихнувшись темою ПХ, Сімар і створила свою гру, назвавши її Healthy Food Challenge. З її допомогою, вважає дівчинка, однолітки дізнаються, що таке збалансоване харчування та як відрізнити шкідливу їжу від здорової.

У здібності дитини першим повірив її батько – помітив схильність дівчинки до математики та кодування. “Сімар самостійно вивчала математику за відео на YouTube. Поки була в дитсадку, вона могла вирішувати завдання з математики для третьокласників. Вона створювала ігри та саморобки з усього, що знаходила, зокрема з макулатури”, — розповів батько Сімар.

Аби потрапити до Книги рекордів Гіннесса, Сімар Хурана почала відвідувати заняття з програмування чотири рази на тиждень. При цьому дівчинка зізнається, що дуже любить математику і хоче стати професійним розробником відеоігор, коли виросте. На момент визнання рекорду, Сімар було 6 років та 335 днів.

Як розповідало раніше BitukMedia, Саїд Рашид Аль-Мхейрі з Абу-Дабі (ОАЕ), якому 4 роки та 218 днів, потрапив до Книги рекордів Гіннеса як наймолодший автор у світі, який опублікував книгу.

А 10-річний школяр із Сум Ілля Отрошенко став наймолодшим автором двох виданих в Україні прозових книг. Таким чином хлопчик встановив національний рекорд.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі