П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Хвора риба із зоопарку пройшла комп’ютерну томографію

Важливо

Тропічній рибці Pomacanthus paru із зоопарку Денвера (США) зробили комп’ютерну томографію. Була потреба з’ясувати причину її дивної манери плавати на боку. І обстеження допомогло!

Про це розповідає Phys.

Коли доглядальники Денверського зоопарку помітили, що 18-сантиметрова синьо-жовта P. paru в їхньому акваріумі плаває з нахилом на один бік, то віднесли її до ветеринарної клініки для обстеження. Там їй провели ультразвукову діагностику, а також комп’ютерну томографію (КТ) в апараті, який спокійно вміщує й 300-кілограмового ведмедя.

Вид збоку дорослої французької риби-скалярії (Pomacanthus paru). Кюрасао, Нідерландські Антильські острови. Фото – з відкритих джерел

Аби безпечно провести томографію і менше травмувати живу істоту, рибу приспали. Її підперли губками, аби утримати у вертикальному положенні, та полили зябра водою. Знімки цього незвичайного процесу зоопарк виклав на своїх сторінках в соцмережах.

Фото – Facebook/ Denver Zoo

Як з’ясувалося, причиною дивного плавання пацієнта стало накопичення газів у кишківнику через запальний процес. Риба пройшла курс антибіотикотерапії, після чого її поведінка нормалізувалася.

Як розповідало раніше BitukMedia, в океанській безодні знайшли унікальний вид райдужних риб.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі