Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Розміром із тарілку – породілля 1,5 роки прожила із медичним приладом в животі

Важливо

Мешканка Нової Зеландії, яку не називають, 1,5 роки прожила із медичним приладом – ретрактором Алексиса – у животі. Предмет діаметром 17 см забули після кесаревого розтину.

Про це повідомляє CNN.

Жінка народжувала у міській лікарні Окленда у 2020 році. Лікарі виявили загрозу передлежання плаценти – випадку, коли плацента повністю закриває отвір матки.

Для операції використовували ретрактор Алексиса – розкладний пристрій із напівпрозорої плівки, який використовують, щоб розтягувати краї рани. Однак після операції його не вийняли, а випадково лишили у черевній порожнині. Саме так, як на фото, відбувається кесарів розчин через ретректор.

Місцеві чиновники звинувачують у цьому медсестру, котрій на момент операції було 20 років і котра “не виявила належного догляду за пацієнткою”. Медсестра пояснила свою неуважність тим, що зазвичай ретрактор не занурюється у рану повністю, принаймні половина його знаходиться назовні, і тому немає проблем із його утримання.

Як би там не було, жінка постійно страждала від сильного болю, робила рентген, але він слідів пристрою не виявив. Зрештою вона уже викликали швидку допомогу, їй зробили КТ – і там побачили ретрактор. Пристрій негайно вилучили. Сталося це у 2021-му.

Місцевий відділ охорони здоров’я перепросив у пацієнтки і запевнив, що такі випадки насправді є рідкістю.

Як розповідало BitukMedia, 24-річна мешканка Австралії Меделін Каклікос народила двійнят. В цьому не було б нічого дивного, якби у жінки не було дві матки. Малюків вона зачала у різний час.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі