П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні створили “генеральське сало” для веганів

Важливо

Український виробник Wanted Vegan створили “генеральське сало” на повністю рослинній основі. Розробку присвятили Дню Незалежності України. Кошти передадуть військовим на дрон.

Про це виробник написав на Facebook-сторінці.

Раніше Wanted Vegan створили нагетски, котлету по-київськи, бургери та сашимі для веганів. Тепер же замахнулися на “святе” української кухні.

“Випускаємо його спеціально до Дня незалежності нашої країни, щоб зробити національну кухню ще більш різноманітною”, – пишуть виробники.

Продукт створений із води, рисового борошна, крохмалю та стабілізаторів, ароматизований як “Сало”. Жиру у ньому немає взагалі. Однак це перше у світі повністю рослинне сало.

Продають його замороженим. Для смаження воно не підходить, адже розтечеться. Проте його можна подавати на бутербродах як традиційне сало.

У вересні 2018-го студенти аграрного університету в Сумах створили сало із рослинної олії, але для загущення використовували желатин. Тож такий продукт не підходить не веганам, ні вегетаріанцям, адже желатин вироблять із кісток худоби.

Продукт від Wanted Vegan підходить для тих, хто відмовився від споживання тваринної продукції. Крім того, усі кошти від продажу “сала” передадуть до фонду “ЦВІТ”. Планують купити два DJI Mavic 3 для 126 бригади та 67 ОМБР.

Як повідомляло BitukMedia, iзраїльська компанія Redefine Meat уклала партнерство з імпортером Giraudi Meats. Це допоможе стимулювати поставки до Європи стейків з “нового м’яса”. Його виготовляють на 3D-принтерах. Таке м’ясо вже подають у ресторанах деяких європейських країн.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі