Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Подбали про вегетаріанців – рослинне м’ясо друкують по кілька тонн в день (ВІДЕО)

Важливо

Ізраїльська компанія Redefine Meat уклала партнерство з імпортером Giraudi Meats. Це допоможе стимулювати поставки до Європи стейків з “нового м’яса”. Його виготовляють на 3D-принтерах. Таке м’ясо вже подають у ресторанах деяких європейських країн.

Про це розповідає Reuters.

Стартап, який цього року залучив $170 млн, керує великомасштабними м’ясними принтерами у своїй штаб-квартирі на південь від Тель-Авіва та новим заводом у Нідерландах. Їхнє головне завдання – створити продукцію, яка стане альтернативою традиційному м’ясу.

М’ясні альтернативи на рослинній основі вважаються більш корисними для навколишнього середовища.

“Наш продукт – це м’ясо, у нього ті ж властивості, просто воно виготовлене по-іншому”, – сказав співзасновник і виконавчий директор Ещар Бен-Шитрит. Він додав, що виробничі потужності цього року сягнуть понад 15 тонн в день.

“Той факт, що наші продукти тепер продаються Giraudi Meats, тими ж людьми, які продають високоякісне тваринне м’ясо, демонструє, що вони не ігнорують веганські продукти”, – сказав він.

За словами Бен-Шитрита, Redefine Meat випускає стейки з вирізки та філе. І той факт, що їх використовують шеф-кухарі дорогих ресторанів тільки доводить їхню якість.

Нове м’ясо компанії зараз доступне в майже тисячі ресторанах в Ізраїлі, Великій Британії, Нідерландах та Німеччині. Вони платять близько 40 доларів за кілограм стейків від Redefine Meat.

Загалом компанія володіє вісьмома принтерами «Ангус» для 3D-друку м’яса. Два працюють в Ізраїлі та шість у Нідерландах.

Загалом машина створює рослинні аналоги з трьох складових м’яса – м’язів, жиру та крові, а потім комбінує їх для виробництва різних продуктів. Основні інгредієнти – соя, горох, нут, буряк, харчові дріжджі та кокосове масло.

“У нашого м’яса ті самі характеристики, що й у м’яса тварин. Відчуття, що їх  викликає добрий стейк, смачний шматок м’яса тварини, але без використання тварини”, – пояснює співзасновник Redefine Meat Ешар Бен-Шитрит.

Між тим, у лабораторіях компанії продовжують дослідження. Ціль – зробити смак і текстуру продукту ще більш наближеними до оригіналу.

Це не єдина компанія, яка займається виробництвом рослинного м’яса. Однак ті використовують інші технології і поки що сфокусовані на тому, щоб створити ідеальний замінник котлет для гамбургерів.

Як повідомляло раніше BitukMedia, ізраїльський стартап Steakholder Foods оголосив про створення штучної яловичини породи ваґю. Створений за допомогою 3D-принтера продукт Omakase Beef Morsels складається із шарів жиру та м’язових волокон, які чергуються між собою.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі