П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На 3D-принтері надрукували мармурову яловичину преміум-класу

Важливо

Ізраїльский стартап Steakholder Foods оголосив про створення штучної яловичини породи ваґю. Створений за допомогою 3D-принтера продукт Omakase Beef Morsels складається із шарів жиру та м’язових волокон, які чергуються між собою.

Про це повідомляє New Atlas.

М’язові та жирові тканини для штучної яловичини ваґю виготовили із реальних клітин корів, але вирощених у лабораторіях. Раніше компанія MeaTech 3D, яка володіє стартапом, уже виготовляли із таких клітин продукцію – це був стейк вагою 104 грами. Але цього разу жир і м’язи вирішили не змішувати, а надрукувати шарами. Соковитість, мармуровість і поживність шматочків можна регулювати, змінюючи товщину шарів «м’яса» і жиру.

Компанія стверджує, що отримана яловичина відповідає стандартам мармуровості яловичини ваґю. Більше того, кажу ізраїльтяни, штучне м’ясо можна зробити навіть кращим, ніж справжнє. Поки вони надрукувати його у вигляді кубиків – задля експерименту. Але Omakase Beef Morsels можна виготовляти будь-якої форми та розміру.

Поки що Omakase Beef Morsels не продають, але сподіваються випустити його пізніше на ринок за ціною звичайного м’яса. Цього року проведуть дегустації.

Як повідомляло раніше BitukMedia, ізраїльский стартап Steakholder Foods оголосив про створення штучної яловичини породи ваґю. Створений за допомогою 3D-принтера продукт Omakase Beef Morsels складається із шарів жиру та м’язових волокон, які чергуються між собою.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі