Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чоловік, який називає себе Бетменом, тепер має й бетмобіль

Важливо

Австралієць Ріно Д’Альфонсо, який називає себе Бетменом Аделаїди, виставив на місцевому сільськогосподарському ярмарку своє химерне авто. Це копія бетмобіля Майкла Кітона з фільму про людину-кажана 1989 року.

Про це розповідає ABCNews.

Завдовжки понад 6 м і завширшки – 2,2 м. Про такий диво-автомобіль в реальному розмірі Ріно мріяв з дитинства. Це не просто кіношний реквізит, а звичайний автомобіль, яким можна пересуватись по Австралії і не боятись, що тебе зупинить поліція.

“Знадобилось внести чимало змін. Все робилось під інженерним контролем. Зрештою інженерна служба має підписати дозвіл на користування авто. Воно має на всі 100 відсотків відповідати транспортним вимогам”, – розповів Ріно Д’Альфонсо.

Копія Бетмобіля з фільму про Бетмена 1989 року демонструється на Royal Adelaide Show. Фото – ABC Radio Adelaide: Daniel Keane

Королівське шоу в Аделаїді, а саме так називається ця щорічна сільгосп виставка, зараз у самому розпалі. Отже, знайти місце для паркування навколо виставкових павільйонів – складне завдання. Тільки не для бетмобіля.

Машина займає почесне місце біля кіоску з пам’ятними речами. Ріно – пристрасний поціновувач всього, що стосується Ґотема: костюмів, предметів колекціонування, коміксів тощо. Для такого фаната немає не важливих деталей. В чоловіка не просто якійсь костюм Бетмена, а копія накидки, яка стала популярною після трилогії Крістофера Нолана.

“Це одяг Крістіана Бейла з “Темного лицаря”; це вуглецеве волокно”, – хвастає він.

Ріно Д’Альфонсо вперше одягнув загострені вушка сім років тому. “З дитинства завжди говорив, що матиму бетмобіль 1989 року”, — розповідає він.

Його бетмобіль виготовили на замовлення в Квінсленді. “Спочатку інтер’єр був інший, інша панель приладів й інший двигун. І я все це змінив, щоб було як у фільмі”, – каже австралієць.

Але в такої пристрасті є й інший, серйозний, бік. Як справжній супергерой Д’Альфонсо, за його визнанням, любить “віддавати себе цьому світу” через “щастя та посмішки”. Чоловіка часто запрошують з концертами для HeartKids. Ця благодійна організація опікується дітьми з вадами серця. “Мені подобається носити цей костюм і бути для дітей супергероєм”, – розповідає Бетмен Аделаїди.

Щодо бетмомобіля він потрібен чоловіку з суто практичних міркувань – їздити на свої шоу, але можна і за покупками. 

Жартує: “Це все одно, що їздити на звичайному міському автомобілі. Тільки огляд кращий, бо вікна довгі”.

Як повідомляло раніше BitukMedia, британський стартап Sonantic за допомогою штучного інтелекту зміг відтворити голос американського актора Вела Кілмера. Тепер актор, який грав Бетмена, може користуватися своїм природним голосом. Чоловік втратив його через рак гортані.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі