Четвер, 18 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Через російську агресію в Україні – штучний інтелект розробляє рецепти веганських бургерів

Важливо

Чилійська компанія Not Company SpA за допомогою штучного інтелекту намагається змінити рецепти своїх веганських бургерів. Причина – скорочення поставок соняшникової олії через збройну агресію росії проти України.

Про це повідомляє Bloomberg.

Not Company SpA популярна на ринку рослинної їжі, у неї інвестують засновник Amazon Джеф Безос, ресторатор Денні Майєра та чемпіон світу з Формули-1 Льюїс Хемілтон. Вартість компанії оцінюють у $1,5 млрд. Свою продукцію вона продає у Латинській Америці, США, Канаді та Австралії, цього року планувала вийти на ринки Азії та Європи. Метою компанії, як і більшості їй подібних, є знайти спосіб подолати голод та нагодувати якомога більше людей із меншою шкодою для екології.

Not Company  виробляє рослинні замінники молока та м’яса (бургерні котлети, нагетси та сосиски). Наприклад, котлети NotBurger містять порошок бурякового соку, протеїни гороху та рису, бамбукову клітковину та білковий концентрат чіа.

Але через вторгнення росії в Україну у лютому цього року компанія лишилася без одного із основних компонентів як “немолока”, так і замінників м’яса – соняшникової олії. Аби вирішити питання, компанія залучила платформу штучного інтелекту Giuseppe – вона зараз розробляє альтернативний рецепт молока і замінників м’яса.

Giuseppe уже допомагала компанії, коли виник дефіцит горохового білка. Платформа має величезну базу даних, яка дозволяє враховати такі речі, як текстура, смак, колір і харчовий профіль, каже головний технічний директор і співзасновник Карім Пічара.

«Усі ці проблеми потребують допомоги штучного інтелекту, тому що без нього знадобляться роки, щоб знайти цю формулу», – додає він.

Росія штучно створює продуктову та енергетичну кризу у світі. Вона це робить, аби домогтися зняття санкцій та навіть встановити маріонетковий режим у Києві. Про це у ексклюзивному коментарі BitukMedia заявив Якоб Хеденског, аналітик Стокгольмського центру східноєвропейських досліджень Шведського інституту міжнародних справ.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі