Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Росія перетворила продовольчу кризу на зброю – шведський аналітик

Важливо

Росія штучно створює продуктову та енергетичну кризу у світі. Вона це робить, аби домогтися зняття санкцій та навіть встановити маріонетковий режим у Києві.

Про це у ексклюзивному коментарі BitukMedia заявив Якоб Хеденског, аналітик Стокгольмського центру східноєвропейських досліджень Шведського інституту міжнародних справ.

 «Росія цинічно перетворила продовольчу кризу на зброю. Експорт українського зерна вона використовує як один зі складників своєї стратегії щодо припинення західних санкцій», – каже експерт.

За оцінками кремля, продовольча криза може призвести до голоду в країнах Північної Африки та Близького Сходу. У поєднанні з потенційною енергетичною кризою та міграційною кризою в Європі, змусить деякі європейські країни скасувати санкції. У Москві розраховують, що до кінця року — якщо не раніше.

Після зняття санкцій, Кремль  почне чинити тиск на Україну, щоб вона визнала право росії на окупацію значної частини України. Кремль може навіть вимагати зміни режиму в Україні.

«Однак малоймовірно, що Захід відмовиться від будь-якої підтримки України після майже року війни та задовольнить вимоги Росії», – вважає Хеденског.

Як раніше зазначив у коментарі BitukMedia Майкл Халтцел, радник Джо Байдена часів його членства у Сенаті, Перша леді України Олена Зеленська під час свого виступу у Конгресі вразила американських законодавців та американську пресу. Але це ще не означає збільшення військової допомоги.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі