Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Питання національної гордості”: обід за 80 євро мало не призвів до міжнародного скандалу

Важливо

Прем’єрка Італії Джорджія Мелоні особисто подбала про те, щоб власник ресторану в албанському курортному містечку не залишився без грошей за надані послуги. Ганебну ситуацію спровокувала група італійців, яка втекла, не сплативши рахунок за обід.

Про це розповідає Reuters.

У серпні Мелоні та її родина провели кілька днів в Албанії як гості прем’єр-міністра Еді Рами. Цього літа його країна переживає справжній туристичний бум: відвідувачів приваблюють білосніжні албанські пляжі та низькі, порівняно з рештою Європи, ціни.

Група з чотирьох італійців з якихось причин не заплатила за обід у кафе в албанському місті Берат, що в центрі країни. Берат – популярний напрямок серед туристів, історичний центр 60-тисячного міста внесений до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Туристи зазвичай оглядають у Бераті цитадель та давні візантійські храми.

Новина про італійців, які втекли з ресторану, розлетілася по албанських медіа і потрапила на очі Джорджії Мелоні. Тоді політик досить різко висловилася щодо співвітчизників і доручила послу Італії в Албанії компенсувати закладу збитки. “Йдіть та оплатіть рахунок за цих ідіотів, будь ласка”, – сказала осоромлена грава уряду.

Премєри Джорджія Мелоні (Італія) та Еді Рама (Албанія). Фото – Italian Government

Про це висловлювання італійської колеги журналістам розповів Еді Рама. Пізніше в посольстві Італії в Албанії уточнили, що 80 євро було заплачено з власних коштів Мелоні.

Випадок прокоментував й інший представник італійської влади, Франческо Лоллобриджида, міністр сільського господарства Італії та водночас родич Джорджії Мелоні. Він сказав, що оплата рахунку – питання національної гордості.
“Кілька нечесних осіб не можуть зганьбити націю порядних людей”, – підкреслив Лоллобриджида.

Минулого тижня в телеінтерв’ю прем’єр Рама зауважив, що цього року Албанія очікує прийняти близько 500 тис. відвідувачів з Італії. Чимало італійців уникають поїздок всередині своєї країни через різке зростання цін, а на Балканах житло та пляжні зручності дешевші.

Як розповідало раніше BitukMedia, містечко Портофіно на італійській Рив’єрі запроваджує штрафи для тих, хто надто довго затримується на популярних локаціях. Шанувальники селфі стали для італійців великою проблемою.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі