Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Заслужив підвищення: королівський пінгвін сер Нільс Олаф III став генерал-майором (ВІДЕО)

Важливо

Королівському пінгвіну та талісману норвезької гвардії серу Нільсу Олафу III надали звання генерал-майора Королівської гвардії Норвегії. З 2016 року птах носив звання бригадного генерала.

Про це повідомляє сайт Королівського Единбурзького параду військових оркестрів.

У церемонії взяли участь понад 160 одягнених у форму солдатів гвардії Його Величності короля Норвегії. Всі вони стояли струнко, поки два співробітники зоопарку кріпили пінгвіну відзнаку до крила.

Підвищення птах дістав “за заслуги”. За словами Фредеріка Грессета, старшого сержанта з оркестру Його Величності короля Норвегії, пінгвіна підвищили за гарну поведінку, а також за те, що він “надавав гарний приклад решті пінгвінів з Единбурзького зоопарку”.

Між іншим, Нільс Олаф ІІІ не просто так носить титул “сер”: ще 2008-го птаха присвятили у лицарі. Він став першим пінгвіном, який отримав таке високе армійське звання. На честь цієї події у зоопарку встановили бронзову статую пінгвіна.

Сер Нільс Олаф оглядає війська королівської гвардії, старшим полковником яких він є, після своєї церемонії посвячення в лицарі в 2008 році. Військові знаки прикріплені до його правого ласта. Фото – Wikipedia

Пінгвін, який мешкає в Единбурзькому зоопарку (Шотландія), вважається талісманом норвезької гвардії з 1913 року. Тоді норвежець Едвард Сальвесен подарував його зоопарку і цим започаткував традицію – гвардійці країни відвідують “свого” пінгвіна перед участю в Единбурзькому параді.

1972 року лейтенант Нільс Егелен зробив так, щоб учасники параду “всиновили” пінгвіна. Гвардійці так і зробили, охрестивши птаха Нільс Олаф на честь лейтенанта та короля Норвегії Олафа V. Ім’я Нільс Олаф та пов’язані з ним звання відтоді передаються королівським пінгвінам  — нинішній власник, Нільс Олаф III, є третім в історії.

Гвардійці кожні кілька років відвідують сера Нільса в зоопарку, коли вони в місті виступають на The Royal Edinburgh Military Tattoo. І під час візиту, як правило, підвищують. З моменту “всиновлення” в 1972-му птах ріс у званнях: почав з Талісмана, потім отримав звання капрала в 1982 році, сержанта – в 1987, полкового старшини – в 1993, почесного полкового старшини – в 2001, старшого полковника – в 2005, лицарство – у 2008, бригадного генерала у 2016 і от тепер він генерал-майор.

Під час візиту 2005 року Единбурзькому зоопарку подарували 1,2-метрову бронзову статую Нільса Олафа. Напис на статуї згадує як королівську гвардію, так і парад військових оркестрів. Статую встановлено також і на базі Королівської гвардії Гусебі в Осло.

Бронзова статуя Нільса Олафа в Единбурзькому зоопарку. Фото – Wikipedia

Як розповідало раніше BitukMedia, пінгвін на ім’я Лукас із зоопарку Сан-Дієго (США) кілька років потерпав через свою кульгавість. Але стражданням птаха прийшов край. Для нього на замовлення пошили спеціальні ортопедичні черевики.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі