Середа, 22 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Sotheby’s виставить на аукціон “Трактат про живопис” Леонардо да Вінчі

Важливо

Аукціон Sotheby’s виставить на торги “Трактат про живопис” італійського художника Леонардо да Вінчі. Експерти оцінили раритет у 120 – 180 тисяч доларів.

Про це повідомляє сайт аукціонного будинку.

“Трактат про живопис” – збірка записів, присвячених живопису та його впливу на людину. Леонардо да Вінчі зробив записи дзеркальним почерком (справа – наліво). Вже після смерті митця його учень Франческо Мельці зібрав і розшифрував їх. При цьому робота сприймається як оригінальна праця самого Леонардо.

З молотка пустять скорочену версію видання. Її було створено в період з 1638 до 1641 року у майстерні італійського вченого Кассіано даль Поццо. В описі до лоту зазначається, що видання з 375 розділів та 56 ілюстрацій, виконаних тушшю, добре збереглося. Експерти Sotheby’s оцінили збірку у 120 – 180 тисяч доларів.

Фото – Sotheby’s

Водночас на аукціоні буде представлено близько тисячі унікальних книг та манускриптів, серед яких безліч оригінальних примірників епохи Відродження. Чимало з них походять з колекції американського вченого та бібліофіла Томаса Кімболла Брукера. Наприклад, серед лотів Sotheby’s пропонує роботи венеціанського видавництва Aldine Press. Воно першим почало випускати книги невеликого формату між 1490—1590 роками.

Аукціон складатиметься з восьми торгів, перші з яких стартують у Нью-Йорку 11 жовтня 2023 року. Подальші продажі проходитимуть у Лондоні та Нью-Йорку аж до 2025 року.

Як розповідало раніше BitukMedia, светр принцеси Діани з вівцями виставили на аукціон.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі