П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

1,2 млрд доларів за порнопомсту: розмір штрафу визначили присяжні

Важливо

На 1,2 млрд доларів оштрафували у США чоловіка за розповсюдження інтимних фото колишньої дівчини. Адвокати потерпілої наполягали на компенсації в розмірі 100 млн. доларів, але присяжні вирішили інакше.

Про це розповідає The Washington Post.

Порнопомста – це розміщення фото або відео інтимного характеру в публічному доступі без згоди людини, яка на них зображена. Як правило, це роблять колишні партнери задля помсти або хакери, які отримали доступ до цих матеріалів.

У США чоловіка, який після розлучення з дівчиною опублікував у мережі її інтимні фотографії, зобов’язали сплатити компенсацію у розмірі 1,2 млрд. доларів. Таке покарання йому виніс суд.

Протягом кількох місяців колишній хлопець дівчини з Техасу, ім’я якої не розголошується, поширював її інтимні фото в різних куточках Інтернету. Він створив веб-сайт, загальнодоступну папку Dropbox і фейкові профілі в соціальних мережах для поширення відвертих фотографій, стверджувалось у позові потерпілої.

Екс-бойфренд постраждалої також отримав доступ до камер відеоспостереження у будинку, де проживала колишня. Згідно з позовом, він також поширював зображення електронною поштою та на порнографічному веб-сайті. А ще поширив інтимні фотографії дівчини у соціальних мережах, позначивши її родичів, колег, друзів та місця, де вона буває.

“Ти проведете решту свого життя, безуспішно намагаючись стерти себе з Інтернету”, — нібито написав чоловік в електронному листі жінці. “…Щасливого полювання”.

Правоохоронці не зреагували на численні прохання жертви заарештувати її переслідувача. Фото – з відкритих джерел

Дівчина, яку в судових документах називали лише Джейн Доу, у квітні 2022 року подала до суду на свого колишнього хлопця в окружному суді округу Гарріс, штат Техас.

Згідно з судовими документами, відповідач, якому було успішно вручено позов, не зреагував на судові повістки, не найняв адвоката і не представляв себе у суді сам, навіть коли справу вже мали передати до суду.

Відсутність відповідача не завадила журі присяжних винести рішення у справі проти нього – штраф у розмірі 1,2 млрд доларів США за збитки, завдані позивачці. Це значно більша сума, ніж просили адвокати потерпілої, і яка, за їхніми словами, навряд чи буде відшкодована. Однак таке рішення встановило досить високу планку для тяжкості подібного правопорушення, сказав Бредфорд Гілд, адвокат дівчини.

За даними видання, невпинні переслідування змусили жінку думати про самогубство. А медики діагностували посттравматичний стресовий розлад. За словами адвокатів, що жінка вирішила подати позов після того, як правоохоронці не зреагували на численні прохання заарештувати її переслідувача.

Деякі платформи соціальних мереж видалили її зображення, коли вона повідомила про них, але жінка побоювалася, що чимало інших було скопійовано та перебувають поза її контролем.

Чоловік, на якого вона подала до суду, ніколи не з’являвся в залі засідань і не реагував на спроби її адвокатів зв’язатися з ним. На початку цього місяця справу передали до суду. Без адвокатів сторони захисту, без обвинуваченого для перехресного допиту, адвокати жінки озвучили свою справу перед журі.

При цьому адвокати жінки наполягали на компенсації у розмірі 100 млн. доларів. Своїм рішенням комісія з 12 присяжних збільшила підсумкову суму до 1,2 млрд. доларів.

За словами адвокатів дівчини, її цікавлять не гроші, а розголос. Своїм прикладом вона хотіла показати, до чого може призвести порнопомста.

Як розповідало раніше BitukMedia, директор сінгапурської компанії подав до суду проти жінки, яка відмовилася з ним зустрічатися. Чоловік хоче стягнути з неї $2,3 млн за те, що вона завдала шкоди його “зоряній” репутації та спричинила душевну травму.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі