Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Перетворюємося на Барбі – у серці людини вперше знайшли мікропластик

Важливо

Мікрочасточки пластику у тканинах серця пацієнта вперше в історії знайшли китайські лікарі в окрузі Анжен, Пекін. Вони досліджували тканини 15 осіб, які перенесли операції на серці – і знайшли там дев’ять типів пластику.

Про це повідомляє New York Post.

Часточки пластику шириною менші за 5 мм можуть потрапити в тіло людини різним шляхом – через рот, ніс та інші порожнини тіла. Минулого року науковці довели, що людина з’їдає 5 грамм пластику щотижня.

Лякарі Кун Хуа, Сюбін Ян та їхні колеги кажуть, що знайшли десятки або й тисячі мікрошматочків у різних досліджуваних тканинах серця та у крові.

У п’яти типах тканин серця знашйли дев’ять типів пластику. Деякі із них залишилися в тілі людини в результаті хірургічних втручань.

Серед інших знайшли терефталат, який використовують для харчових контейнерів та полівінілхлорид, який використовують у віконних рамах та водопровідних трубах.

Науковці застерігають, що для визначення впливу пластику на роботу серця і крові потрібні додаткові дослідження.

Як повідомляло BitukMedia, міжнародна група вчених знайшла докази того, що Влад Цепеш, ймовірно, страждав від різних захворювань. Через них легендарний безжальний принц плакав сльозами, змішаними з кров’ю. Діагноз володарю Валахії поставили на основі аналізу його листування.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі