Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Боєць ЗСУ врятував майбутню дружину із палаючого танка (ВІДЕО)

Важливо

Військовий ЗСУ  Дмитро Білошицький врятував свою кохану Валентину Деньгіну із танка, який горів. Жінка отримала важкі травми і пережила 15 операцій. Дмитро зробив їй пропозицію в лікарні і залишив ряди ЗСУ, аби доглядати за коханою.

Про їхню історію розповідає ШоТам.

Коли почалося повномасштабне вторгнення, Валі було 20 років, а Дмитру – 25. Валя вступила до лав захисників у 128-у бригаду 2020-го, одразу, як закінчила медколедж. Дівчина з юності мріяла стати на захист батьківщини, як і її батько.

У 2021-му дівчина потрапила у Маріуполь як військова медикиня. 9 місяців провела там під обстрілами в окопах. Під час служби вона познайомилася із військовим Дмитром, у якого закохалася.

Початок повномасштабного вторгнення пара зустріла на полігоні у Дніпрі. 27 лютого їх перекидали на танках під Мелітополь. Під Токмаком Запорізької області у їхній танк влучив снаряд.

Частина екіпажу загинула на місці, а Дмитра та Валю вибуховою хвилею відкинуло на землю. Дмитро лишився при тямі, хоч і отримав контузію, а Валя отримала важку травму черепа, перелам тазу та руки, поранення трахеї.

Дмитро спробував відтягнути Валю у більш безпечне місце, йому у цьому допоміг інший військовий. Потім Дмитро зупинив цивільну машину та відвіз кохану до лікарні. Там дівчина ще 10 днів пробула у комі.

“Зробили мені трепанацію черепа, видалили уламки черепа, субдуральну гематому, закріпили руку”, — пригадує Валентина.

Дівчині під’єднали трахеостому – зробили отвір у трахеї і завели трубку, щоб у легені надходив кисень. Думали, це назавжди, але після 15 операцій Валя почала одужувати.

Дмитра відпустили зі служби. Вони одружилися і тепер Дмитро доглядає ща Валею. Сама ж жінка каже, що має прості мрії, хоче власне житло і дітей.

Як повідомляло BitukMedia, 44-річний військовий ЗСУ Роман Єрмоленко із Дніпропетровщини пережив 68 операцій, 60 переливань крові та надскладну реконструкцію обличчя з допомогою титанових протезів. Все це стало наслідком російського обстрілу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі