Субота, 11 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Котика шкода: притулок не буде відправляти тварину до британського парламенту

Важливо

Центр порятунку тварин Battersea Dogs and Cats Home відмовився відправляти кота для боротьби з гризунами до британського Парламенту.  Будівлю Палати громад назвали “невідповідним середовищем” для котів через неконтрольоване нашестя щурів та отруйні пастки проти них.

Про це пише Daily Mail.

Британська Палата громад дістала відмову і не отримає кота, щоб позбутися нашестя щурів і мишей. Компанія Battersea Dogs and Cats Home повідомила, що визнала парламентську будівлю “невідповідним середовищем” для муркотуна.

Будівля Палати Громад Парламенту Великої Британії.

Проблема з гризунами настільки велика, що по всім приміщенням були розставлені отруйні пастки, які можуть вбити не тільки щурів, але й самого кота.

Між тим, Battersea є компанією, яка успішно “прилаштувала робочих котів” до трьох урядових будівель. Так, Ларрі оселився на Даунінг-стріт, 10 і став головним мишоловом прем’єр-міністра. Гледстоун служить у Міністерстві фінансів. А нині відставний Палмерстон опікувався Міністерством у справах Співдружності.

Кіт Ларрі працював вже на п’ятьох британських прем’єр-міністрів – Девіда Кемерона, Терезу Мей, Бориса Джонсона, Ліз Трасс та Ріші Сунака. Фото – Frank Augstein / Associated Press

А от прислати претендента на вільну вакансію в Палаті громад зоозахисники відмовились –  здоров’я кота дорожче. Все через пастки, які вже розставили у приміщеннях для боротьби з гризунами. “Пастки токсичні для шкідників, але і для котів також. Йдеться про явний ризик для здоров’я та безпеки для будь-якої кішки, яка проживатиме в цьому районі”, – заявив представник Battersea Dogs and Cats.

Гризуни, що метушаться навколо, є звичайним видовищем в окремих частинах Вестмінстерського палацу 19 століття на березі Темзи.

Єдиний кіт, який регулярно буває в Будинку Парламенту, – улюбленець спікера Палати громад. Кіт Еттлі, схоже, не має мисливського хисту, а тому тримається переважно в офіційних приміщеннях сера Ліндсі Хойла.

Сер Ліндсі Хойл зі своїм улюбленцем Еттлі. Фото – Х/ Sir Lindsay Hoyle

Як розповідало раніше BitukMedia, чорно-білий кіт з доброю вдачею почав працювати в команді психотерапевтичних тварин в аеропорту американського міста Сан-Франциско, штат Каліфорнія. Те, що він тут службовець, видає жилетка з написом “Погладь мене”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі