Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Я почуваюся курчатком” – 114-річна довгожителька ніколи не пиячила

Важливо

Американка Елізабет Френсіс зі штату Техас нещодавно відзначила своє 114-річчя. Привітати жінку зібралися п’ять поколінь її родини. Однак сама Елізабет каже, що вважає себе ще дуже молодою.

Про це пише New York Post.

Елізабет народилася у 1909-му. Вона є найстарішою людиною в Техасі, другою за віком у Сполучених Штатах, сьомою у світі та другою за віком у світі, яка все ще живе вдома, а не в спеціальному центрі для літніх людей.

“Я дуже, дуже молода. Подивіться на мене — я як маленьке, молоде курчатко”, – так Елізабет переконує журналістів у тому, що вона не почувається на свій вік.

Коли її запитали про секрет довголіття, жінка відповіла:

“Я не знаю. Думаю, просто добрий господь оберігає мене”.

Також вона розповідає, що ніколи не пила, але їла “усе”. Рідні ж пригадують, що Елізабет мала власний город і готувала натуральні страви, а не харчувалася фастфудом.

“Коли до неї не зайдеш, який би день тижня не був, вона завжди готує”, – пригадує внучка довгожительки, Етель.

Однак генетика теж грає роль. Її сестра прожила 106 років, через що жінки потрапляють під категорію “найстаріші брати і сестри в історії”. Дочці Елізабет – Дороті Рей Вільямс — 94 роки, а Харрісон, її онуці та опікунці — 68 років.

Елізабет має трьох внуків, п’ятеро правнуків і четверо праправнуків. 96-річна Дороті каже, що іменинниця завжди була хорошою мамою та бабусею для усієї родини.

Як розповідало BitukMedia, 102-річна американська лікарка і письменниця Гледіс Макгарі продовжує консультувати пацієнтів. У 70 її покинув чоловік. Коли її спитали, чи хоче вона знайти собі іншого, Макгарі відповіла – “А для чого мені ще один старигань?”

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі