Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У 70 життя лише починається – 102-річна лікарка поділилася секретами добробуту

Важливо

102-річна американська лікарка і письменниця Гледіс Макгарі продовжує консультувати пацієнтів. У 70 її покинув чоловік. Коли її спитали, чи хоче вона знайти собі іншого, Макгарі відповіла – “А для чого мені ще один старигань?”

Історію жінки розповідає The Guardian.

Гледіс та її чоловік Білл були одружен 46 років. Разом вони заснували Американську асоціацію холістичної медицини у 1978-му. Разом тримали клініку у місті Фенікс, штат Арізона.

Білл носив документи про розлучення у своєму портфелі півроку. Не задовго до того, як Гледіс мало виповнитися 70, він вручив їй папери і попросив швидко поставити на них підпис. Потім пішов до іншої жінки, теж лікарки.

Жінка каже, що розрив із Біллом був значно важчим за два випадки онкології, які вона пережила – у 30 і 90 років. Не рятувало навіть те, що разом із донькою Хелен вона відкрила нову клініку. Прийняти розставання вона змогла тільки в 93 роки.

“Справа не в тому, щоб подолати цю ситуацію, ти маєш прожити її. Якщо ви зможете прожити проблеми, з якими ви зіткнулися, вони стануть вашими вчителями”, – каже Гледіс.

Вона пригадує, як її розізлило до крику запрошення на весілля, яке вона отримала від Білла. А потім вона припаркувалася на узбіччі і поставила собі питання: “то ти й далі так будеш поводитися?”.

Батьки Гледіс були медичними місіонерами в Індії від церкви пресвітеріан, вони жили там, поки дівчинці не виповнилося 15. І в момент злості на Білла жінка згадала вірш із псалмів “Це день, що його створив Господь, радіймо та тішмося в нім!”. Тож вона вирішила замовити собі номерний знак зі написаом BE GLAD (що співзвучний її імені) – “ТІШСЯ”. Він став для жінки нагадуванням про те, чим вона насправді дорожила.

Однак, у розлученні із Біллом був і позитивний момент. Гледіс хвора на дислексію – у неї складнощі із читанням та написанням слів. Тому вона з дитинства була сором’язлива.

“До того я не довіряла своєму голосу. Я не думала, що маю голос. Але після розлучення були вже не “Білл і Гледіс”, а доктор медичних наук Гледіс МакГарі”, – пригадує жінка.

І додає, що насправді, не шкодує про жодну хвилину у шлюбі із Біллом. Але каже, що після розлучення життя набуло таких неймовірних вимірів, якого не мало до того. Ще одних відносин із чоловіком вона не захотіла.

“Люди запитували, чи зустрічаюся я, і я відповідала: “Навіщо мені піклуватися про ще одного старого?» Ні, дякую,”, – каже вона.

У 86 Гледіс вийшла на пенсію, але досі консультує пацієнтів – у телефонному режимі. Коли їй було 100 років, вона виступала на  TedX Talk про холістичну медицину. Ключовою тезою промови було те, що всередині кожного пацієнта є “колега” лікаря, який і займається сціленням, а лікар просто робить свою роботу у тій сфері медицині, в якій розбирається.

Як повідомляло BitukMedia, 102-річна британка Джойсі Джекман відзначила свій черговий День народження 9 травня. Коли її запитали, в чому секрет, жінка відповіла – “хороший секс і хороший херес”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі