Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Погладь його: лагідного котика взяли на службу в аеропорту

Важливо

Чорно-білий кіт з доброю вдачею почав працювати в команді психотерапевтичних тварин в аеропорту американського міста Сан-Франциско, штат Каліфорнія. Те, що він тут службовець, видає жилетка з написом “Погладь мене”.

Про це розповідає New York Post.

14-річний кіт з іменем Дюк Еллінгтон Морріс колись був пухнастим безхатьком. 2010 року його знайшли голодним серед зграї інших нічийних котів на вулицях міста та доправили до притулку. Там його вподобала п’ятирічна дівчинка та вмовила батьків взяти котика додому. Так у колишнього бездомка почалось нове життя.

Та сама дівчинка, яка у 2010 році обрала безпритульного котика своїм вихованцем. Фото – Instagram / duke_therapy_cat

Вихованця назвали на честь знаменитого джазового музиканта Дюка Еллінгтона. Власники тварини були приємно вражені його спокійною і доброю вдачею. Вони провели сертифікацію Дюка як психотерапевтичного вихованця в рамках програми Товариства Сан-Франциско із запобігання жорстокому поводженню з тваринами. У такій якості кіт цілих десять років відвідував пацієнтів у лікарнях по всьому місту.

Фото – BARBARA RIES/UCSF
Фото – BARBARA RIES/UCSF

А нещодавно Дюка Еллінгтона Морріса взяли на службу в аеропорту. Тепер він допомагатиме авіапасажирам долати стрес, пов’язаний з подорожами. Окрім Дюка, в команді, відомій як “Хвостата бригада”, кілька собак, кролик Алекс Великий та свиня Лілу. 

Робота тварин-терапевтів ходити терміналами аеропорту в жилетах з написом “Погладь мене” (Pet Me), щоб заспокоювати знервованих подорожніх. Програму було запущено у 2013 році і відновлено у 2021-му після майже дворічної перерви на ковідну пандемію.

Між іншим, в котика-терапевта є своя сторінка в Instagram і майже дві тисячі підписників.

Як розповідало раніше BitukMedia, дослідники з Базельського університету у Швейцарії зрозуміли, чому людям так приємно пестити собак. Вони вказують на терапевтичний характер такої дії. Дотик до собаки збільшує рівень активності префронтальної кори головного мозку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі