П’ятниця, 10 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Сама у горах: зниклу 10-річну дівчинку знайшли живою через добу (ВІДЕО)

Важливо

Десятирічна дівчинка з Афганістану заблукала в горах американського штату Вашингтон. Школярка цілу добу провела на самоті, вижила і дочекалась порятунку. Пошуки дівчинки ускладнювала місцевість – крутий гірський масив.

Про це розповідає NBC News.

В суботу, 4 червня, родина 10-річної дівчинки вирушила на пікнік у долину річки Кле-Елум на схід від Сіетла. Коли туристи перейшли річку та зупинились на перекус, вони помітили, що дитини немає поруч. Група з двох десятків дорослих негайно розпочала пошуки Шунгли.

У долині не було мобільного зв’язку, тому батьки та інші дорослі самостійно шукали дитину. Через дві години група натрапила на перехожого, який запропонував свою допомогу — викликав рятувальників супутниковим телефоном. Поліція та волонтери з пошуково-рятувального загону одразу розпочали операцію з пошуку дитини. Пошуки зниклої ускладнювала місцевість – крутий гірський масив з гущавиною.

Зрештою за добу всі зітхнули з полегшенням – дитина знайшлась. Шунгла була за 2,4 км на південь від того місця, де її бачили востаннє. Жодних травм, тільки незначні садна. На надувному судні рятувальники перевезли дівчинку через річку до місця, де на неї чекав батько. 

Школярка розповіла рятувальникам, що загубила батьків, коли родина поверталася до пішохідного мосту, але знайти його самостійно не змогла. У місцевій поліції наголосили, що Шунгла поводилась у складній ситуації як винятково винахідлива та мужня десятирічна дівчинка.

Повідомляють, що дівчинка разом із сім’єю переїхала з Афганістану у 2021 році. Вона часто проводила час у горах разом з родичами, оскільки такі пейзажі нагадували їм батьківщину.

Раніше BitukMedia розповідало про чотирьох дітей, серед яких немовля, які проблукали 40 днів в амазонських джунглях. Діти спромоглися вижити в дикій природі після того, як 1 травня над джунглями розбився їхній літак. Дорослі на борту загинули.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі