П’ятниця, 10 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Найстрашніше – це усвідомлювати свою безпорадність” – військовий із “титановим” обличчям пережив 68 операцій

Важливо

44-річний військовий ЗСУ Роман Єрмоленко із Дніпропетровщини пережив 68 операцій, 60 переливань крові та надскладну реконструкцію обличчя з допомогою титанових протезів. Все це стало наслідком російського обстрілу.

Про це повідомляє сторінка “Незламних” у Facebook.

У жовтні минулого року Роман разом із побратимами із 92-й окремій механізованій бригади потрапив під російський артобстріл  у Луганській області в районі Стельмахівки. Чоловік втратив ногу та майже половину обличчя. Але він був одним із трьох бійців, які вижили, із групи у 12 осіб.

Романа евакуювали до Харкова, де після двох місяців таки довелося ампутувати ногу. А ось обличчя, де утворилася вм’ятина без кісткової основи, відновити не змогли.

“Найстрашніше, це коли ти усвідомлюєш свій стан і свою безпорадність. Я не хотів, не уявляв своє життя таким”, – каже чоловік.

У Львові у центрі “Незламні” Роману встановили в обличчя титанові протези верхньої та нижньої щелепи, скронево-нижнього щелепного суглоба та дна орбіти. Лікарі ризикували, але протез прижився. Зараз він може вільно розмовляти та їсти.

Загалом Роман пережив 68 операцій та 60 переливань крові. Однак мотивацію для одужання була його родина – чоловік має вдох дітей – дівчинку 19-ти років та 11-річного сина.

“Мені дітей ще на ноги ставити. Я маю жити так, щоб їм допомагати, а не щоб вони мене доглядали”, – каже Роман.

Як розповідало BitukMedia, yкраїнські фахівці Лікарні святого Миколая у Львові надали допомогу двом братам із Горлівки – Михайлу та Кирилу. Перший отримав серйозні осколкові поранення під час повномасштабного вторгнення, а Кирило – серйозні опіки під час обстрілу у 2014 році.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі