Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Росія двічі намагалася вбити братів ракетами – тепер вони отримали медичну допомогу

Важливо

Українські та американські фахівці Лікарні святого Миколая у Львові надали допомогу двом братам із Горлівки – Михайлу та Кирилу. Перший отримав серйозні осколкові поранення під час російського повномасштабного вторгнення, а Кирило – серйозні опіки під час обстрілу у 2014 році.

Про це розповідає ШоТам.

Перший обстріл у своєму житті Михайло та Кирило пережили у рідній Горлівці. Тоді у 2014-му старшому з них було 4 роки, а молодшому – лише 2. Тікаючи до підвалу від снарядів, хлопці перекинули каструлю із окропом. Найбільше постраждав молодший, Кирило, який отримав ураження 40% тіла.

Батько доправив дітей до лікарні. Однак шрами від опіків завдавали сраждань братам. Найбільше дошкуляли Кирилові, який постійно потерпав від болю та міг ходити лише на напівзігнутих ногах. Адже рубцьова тканина шрамів не росте і не розтягується.

Родина переїхала до Бахмута. На початку повномасштабного вторгнення російська ракета влучила у двір і вбила батька хлопчиків. Мишко, який намагався забігти у хату, отримав численні уламкові поранення. Один із уламків перекрив постачання крові до мозку та спричинив інсульт. Інший уламок застряг упритул до сонної артерії.

“Я бачу, що летить, хотів забігти. А в нас ручка вгору відкривається. Я хотів забігти, відкрив вниз. Вона не відчинялася, і мене з дверима вибило в коридор”, – пригадує Михайло.

Львіські лікарі допомогли обом братам. Операція Кирила ускладнювалася тим, що глибокі рубці сильно деформували сухожилля, м’язи та нерви.

Зараз брати проходять реабілітацію в центрі “Незламні”. Але на їх тілах залишилися рубці, які можна прибрати лише сучасним лазером. Аби придбати пристій, “Незламні” запустили збір коштів.

Як повідомляло BitukMedia, xірурги Подільського регіонального центру онкології у Вінниці видалили пацієнту половину враженого раком язика, а потім відновили його із шкіри стегна. Така операція є унікальною для України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі