П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Аби в хороші руки – українські фермери дарують родинам у скруті козенят

Важливо

Родина фермерів зі Станіслава Херсонської області Олена та Валентин Бєлозоренко дарують родинам, які втратили заробіток, пару молодих козенят. Таким чином на фермі “Лиманська коза” хочуть допомогти співвітчизникам.

Про це родина повідомила на сторінці ферми у Facebook.

Фермери дарують потерпілим від дій росії козу та козлика, аби їх можна було розводити.

Олена розпровіла, що вони з чоловіком стадо доглядають вдвох. Тому тих козенят, на котрих сил би не вистачило, продавали. Під час окупації такої можливості не було, тож кіз стало забагато, пояснила жінка Суспільному.

“Нам з чоловіком хочеться допомогти молодим сімʼям чи літнім людям, адже одну – дві кізочки тримати буде не важко. До того ж завжди буде свіже та корисне молочко і сир”, – каже жінка.

Цінним є саме козлик — родоначальник. Від його породи залежить удойність та цільність молока майбутніх кізоньок, наголошує фермерка.

Кажуть, що розглядають запити від молодих родин та людей похилого віку.

“Для нас важливо знайти турботливих господарів для козенят. Ми категорично проти будь-якого жорсткого поводження з тваринами”, – каже вона.

Як повідомляло BitukMedia, мешканець Мирнограда на Донеччині Олександр Біличенко доглядає 127 собак та 32 кота. Чоловік створив тимчасовий притулок і ледь не щодня прихищає нових тварин.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі