Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Приповзла сама – у театрі на Херсонщині опікуються річковою черепахою (ВІДЕО)

Важливо

Херсонський обласний академічномий музично-драматичний театр ім. М.Куліша прихистив під час паводку річкову черепаху. Її назвали Мельпоменою – на честь грецької музи трагедії.

Про це повідомляє Суспільне.

Співробіники театру вирішили прихистити плазуна після підриву росіянами Каховської ГЕС. Вони помітили, що тварина повзла не до води, а із неї, і вирішили залишити у себе.

“Що цікаво — черепаха повзла не до річки, а у зворотному напрямку. Її знайшли майже на Суворова. Черепаху назвали Мельпомена. Для нас це позитивний момент”, — говорить директор театру Олександр Книга.

Умов для утримання тварини в театрі поки немає, але випускати до Дніпра її не хочуть, адже черепаха може постраждати через російські обстріли та забруднення води.

Тож співробітники тримають Мельпомену в імпровізованому акваріумі та вчаться доглядати. Годують поки що капустяним листям та шукають для неї акваріум.

“Для нас мати Мельпомену відповідальність, щоб вона, не дай Боже не загинула та не хворіла. Наразі шукаємо акваріум, де вона зможе жити”, – каже Книга.

Як повідомляло BitukMedia, pодина фермерів зі Станіслава Херсонської області Олена та Валентин Бєлозоренко дарують родинам, які втратили заробіток, пару молодих козенят. Таким чином на фермі “Лиманська коза” хочуть допомогти співвітчизникам.

 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі