Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Я не герой, але їх я не кину” – волонтер з Донеччини доглядає 150 хатніх тварин (ВІДЕО)

Важливо

Мешканець Мирноград на Донеччині Олександр Біличенко доглядає 127 собак та 32 кота. Чоловік створив тимчасовий притулок і ледь не щодня прихищає нових тварин.

Про це розповідає Суспільне.

“Вівчарки, “кавказці”, “напівкавказці”. Але в основному — дворові. Бабусі, дідусі помирають, залишаються по дві-три собаки. Вони у нас — куди подітись. Є і з фронту вівчарка, була на передовій. Привезли солдати зі словами: нас перекидають, а з собакою — проблема. Ми її взяли”, – розповідає Біличенко.

Покинутими тваринами Олександр опікується вісім років. Евакуюватися не планує. Але за рік повномасштабної війни потік безпритульних тварин значно зріс.

Разом із родиною планували, що притулок буде тимчасовим, але за рік забрали лише близько двох десятків тварин – старі й нові власники.

“Якщо заберуть всіх — я ще подивлюсь. А так — нікуди не кинемо. Я героя з себе не роблю. Але їх не кину”, – каже Біличенко про можливу евакуацію.

Місцева агрофірма допомагає прогодувати тварин, але на ліки, зокрема від паразитів, грошей бракує. Вольєри також часто ломаються – під час обстрілів собаки кидають на сітку й розривають її.

Як повідомляло BitukMedia, військові ЗСУ і волонтери врятували із приватного зоопарку у Ямполі на Донеччині азійського чорного ведмедя. Його доправили на Київщину, а тепер тварина перебуває у бельгійському реабілітаційному центрі. Там ведмідь має приватний басейн.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі