Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Замурували живцем – активісти врятували кажанів

Важливо

Громадська організація Ukrainian Bat Rehabilitation Center врятувала у Харкові кажанів, яких будівельники замурували у стінах заживо. Альпіністи утеплювали будинок і ненароком перекрили щілини, із яких рукокрилі вибиралися на волю. На щастя, власники квартири виявилися людяними.

Про це активісти повідомили на сторінці у Facebook.

“Кілька днів тому до нашого центру реабілітації звернулися будівельники до яких зателефонували занепокоєні власники балкона багатоповерхівки. З їх слів, вони чули шкрябання та характерні звуки кажанів протягом двох днів“, – пишуть активісти.

Балкон з середини був обшитий вагонкою, яка мала безліч порожнин. Тож власники квартири вирішили розібрати обшивку, щоб врятувати кажанів.

Найчастіше шарудіння чулося зі стелі, тож роботи почали згори, але нікого не виявили. Довелося розбирати стіни та підлогу.

Зрештою, активісти і господарі виявили колонію із трьох лиликів двоколірних. Рукокрилі збилися біля єдиної крихітної щілини, із якої надходило повітря.

Активісти оглянули лиликів, напоїли водою та відпустили у природу – тварини загалом почувалися добре та не мали травм.

Лилики – це звичний для Харкова вид рукокрилих. Щоправда, найчастіше їх помічають восени та взимку під час міграції та зимівлі.

На початку цього року BitukMedia повідомляло, що в Українському центрі реабілітації рукокрилих у Харкові закутали у мішечки та помістили у холодильник близько тисячі кажанів. Тварини не могли заснути через теплу зиму.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі