П’ятниця, 17 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Спіть до весни – тисячу кажанів закутали у мішечки

Важливо

В Українському центрі реабілітації рукокрилих у Харкові закутали у мішечки та помістили у холодильник близько тисячі кажанів. Тварини не могли заснути через теплу зиму.

Про це повідомляє Суспільне.

У середині грудня волонтери центру привезли у заклад більше 600 кажанів. Колонія вилетіла зі сховку і зупинилася перепочити в одній з кімнат у гуртожитку педагогічного університету.

Через теплу погоду кажани вилітають зі сховків, де зимують, а повернутися назад їм бракує сил, пояснює представниця центру Альона Шуленко. Цих та деяких інших кажанів дбайливо уклали зимувати.

Доглядають понад тисячу кажанів: як в умовах війни працює центр реабілітації рукокрилих у Харкові

“Зараз ця колонія перебуває у нас в холодильнику. Вони всі розфасовані по мішечках. Не більше десяти в один мішечок, щоб їм було комфортно зимувати”, – розповідає вона.

Як повідомляло BitukMedia, iзраїльські науковці реабілітували кажанів. Всупереч одностайній думці, сформованій під час пандемії COVID-19, нове дослідження не виявило чітких доказів причетності кажанів до пандемії коронавірусу у світі. Саме рукокрилих було прийнято вважати переносниками хвороби. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі