Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Жінка відмовилась від щоденного гоління і потрапила до Книги рекордів

Важливо

38-річна Ерін Ганікатт зі штату Мічиган потрапила до Книги рекордів Гіннеса як власниця найдовшої бороди у світі серед жінок. Жінка змогла відростити рекордну 30-сантиметрову бороду через свої хвороби.

Про це розповідає сайт Книги Гіннеса. 

Борода в Ерін Ганікатт росте ще з її 13 років. От тільки тоді, у підлітковому віці та молодості, вона голилась щонайменше тричі на день. А потім жінка частково втратила зір і почала відчувати “втому від гоління”. Дружина Джен запропонувала Ерін покинути виснажливу звичку, і відтоді борода на обличчі Ганікатт росте вільно от вже два роки.

Справа в тому, що в жінки синдром полікістозних яєчників. Йдеться про гормональний дисбаланс, який зокрема може призвести до надмірного росту волосся. Але саме через свою недугу Ерін Ганікатт змогла потрапити до Книги рекордів Гіннеса та отримати титул жінки з найдовшою та абсолютно природною бородою у світі завдовжки 30 см. До речі, попередній рекорд 25,5 см (10,04 дюйма) належав теж американці, 75-річній Вівіан Уїлер.

Синдром полікістозних яєчників — не єдина хвороба Ерін Ганікатт. 5 років тому їй ампутували нижню половину однієї з ніг після того, як у шпиталі під час лікування травми стопи в неї розвинулася бактеріальна інфекція. Також Ганікатт пережила очний інсульт, викликаний високим кровʼяним тиском.

Ерін Ганікатт у молоді роки, коли вона голила свою бороду мало не тричі на день.

Незважаючи на ці виснажливі проблеми, Ерін зберігає позитивний погляд на життя. “Втрата ноги, очей і всього іншого допомогла мені, чесно кажучи, я зважилась забронювати круїз”, — каже вона.

Лікар сказав Ерін, що якщо вона продовжуватиме мислити позитивно, то одужає на 3% швидше, тому, за словами Ерін, вона стала “найпозитивнішою людиною у всьому світі”. Хоча у Книзі рекордів Гіннеса немає такої номінації, Ерін, безсумнівно, була б серед головних претендентів.

Раніше BitukMedia розповідало про мешканця Британської Колумбії (Канада) Сарвана Сінгха, якого визнали власником найдовшої бороди у світі – 2 м 54 см.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі